Cursus iconen schilderen

Woensdag 27 november 2024, van 10:30 tot 12:30 | de Bibliotheek Zandvoort

Kosten: € 50

Het schilderen van iconen is een bijzondere kunstvorm, waarbij je een afbeelding aan de hand van voorbeelden natekent en afbeeldt. Meld je snel aan en ga vier ochtenden aan de slag met deze creatieve cursus.

Thom Breukel neemt je tijdens deze cursus stap voor stap mee in het proces van iconen schilderen. Breukel is docent tekenen aan de Koninklijke Academie in Den Haag en is Rijksgecommiteerde voor het vak bij het middelbaar onderwijs. In 1987 richtte hij het tijdschrift EIKONIKON op. Inmiddels begeleidt hij ruim dertien jaar mensen bij het schilderen van iconen. 

4 woensdagochtenden

De cursus vindt plaats op 4 woensdagochtenden. Je maakt gebruik van natuurlijke materialen. De materialen (plankje, penselen, natuurlijke pigmenten en eigeel) zijn inclusief bij de cursusprijs van € 50. Na afloop van de laatste cursusochtend neem je het plankje met je geschilderde icoon mee naar huis. Gezien de cursus in aanloop is van de Sinterklaastijd, ga je aan de slag met de beeltenis van Sint Nicolaas.  

Zandvoort Art

Ben je benieuwd hoe een icoon eruitziet? Tijdens Zandvoort Art plaatst Thom Breukel een anderhalve meter hoog houten reliëficoon van de heilige Nicolaas in de Bibliotheek Zandvoort. 

Woensdag 6, 13, 20, 27 november | 10:30 – 12:30 uur | € 50 
de Bibliotheek Zandvoort 

Bestel je ticket hier