De kracht van verborgen verhalen

Donderdag 10 oktober 2024, van 09:30 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

Kosten: Gratis

verborgen verhalen

In een tijd waarin de samenleving steeds meer verdeeld lijkt, is het belangrijker dan ooit om verbinding te zoeken. Maar hoe doe je dat in een wereld waar mensen steeds meer in hun eigen bubbel leven?

Tijdens de activiteit ‘Verbogen Verhalen’ gaan we hiermee aan de slag. Vrouwen komen met verschillende achtergronden wekelijks op donderdag samen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk om hun verhalen te delen. Ze delen hun leven door autobiografische schrijfopdrachten, maar ook via foto's, collages, textiel en audio. 

Bruggen bouwen

De helft van deze groep heeft lokale wortels, de andere helft komt elders vandaan. Samen creëren ze een podcast en/of een tentoonstelling dat hun ervaringen en verhalen vertelt. Door dit project worden verschillen overbrugd en het zorgt ervoor dat de deelnemers elkaars leven en ervaringen écht leren te begrijpen. Zo bouwen zij aan iets groters: bruggen tussen culturen, verhalen en mensen.

Ontmoeten

Met Verborgen Verhalen laten we zien dat er ondanks verdeeldheid in de samenleving, altijd plekken zijn waar bruggen gebouwd worden. De Bibliotheek is zo’n plek. Hier ontstaan ontmoetingen die niet vanzelfsprekend zouden zijn en hier vieren we de kracht van verhalen die ons dichter bij elkaar brengen. 

Elke donderdag | 09:30 – 12:00 uur | Gratis  
de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk