Workshop: Hoe herken je eenzaamheid?

8 april 2024, van 13:30 tot 17:00 | Pluspunt Noord, Flemingstraat 55 te Zandvoort

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Workshop: Hoe herken je eenzaamheid?

Eenzaamheid is een groot probleem in onze maatschappij. Maar op welke manier herken je eenzaamheid? Als goede buur of vrijwilliger ben jij de ogen en oren van Zandvoort. Wat kun je doen als je het signaleert?

Op 8 april kun je als Zandvoorter gratis deelnemen aan een workshop die jou helpt met het herkennen van en omgaan met eenzaamheid in jouw omgeving. Eenzaamheid kan ontstaan door verschillende situaties. Bijvoorbeeld als gevolg van of in relatie tot laageletterdheid, een licht verstandelijke beperking of autisme of door het zijn van een overbelaste mantelzorger. Aan de hand van praktijksituaties bespreek je tijden de workshop wat je denkt dat er aan de hand is. Daarbij geven wij je de tools hoe je herkent wat je ziet en hoe je er mee omgaat. Zo krijg je na afloop een hand-out met extra achtergrondinformatie en nuttige adressen.

Let op: deze activiteit vindt plaats bij Pluspunt Noord, Flemmingstraat 55. Er is een beperkt aantal plekken, dus meld je vooraf telefonisch of per mail aan. De activiteit wordt georganiseerd door Pluspunt Zandvoort, de Bibliotheek Zandvoort, Tandem Mantelzorg, STG vrijwilligershulp & mantelzorg en Team Sportservice Zandvoort.

Maandag 8 april | 13:30 – 17:00 uur | Gratis
Pluspunt Noord, Flemingstraat 55 te Zandvoort

Aanmelden via p.hohner@pluspuntzandvoort.nl

of via 023-5740330