Triceratops

1 juli t/m 14 augustus in Haarlem

De Triceratops in Haarlem

Deze zomer brengt de Triceratops een bezoek aan jou. In 2013 deed Naturalis een opmerkelijke ontdekking: een complete kudde Triceratops werd gevonden in de Verenigde Staten. Tijdens de zomerperiode heb je de kans om één van deze Triceratops van dichtbij te bewonderen in de Bibliotheek Haarlem Centrum.

Binnenkort gaan de tijdsloten open, houd deze pagina goed in de gaten.

Word vrijwilliger bij de Triceratops!

Een Triceratops in de bieb zie je nooit meer! Wil jij je steentje bijdragen aan deze unieke expositie? Dat kan! Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die samen met ons ervoor zorgen dat de bezoekers van de Triceratops een fijn bezoek hebben. 

Bekijk de vacature van de vrijwilliger

Triceratops in Haarlem

Deze zomer vind je in de Bibliotheek Haarlem Centrum een unieke vondst van Naturalis: het skelet van een echte Triceratops! Het skelet is te zien van 1 juli t/m 14 augustus. De Triceratops maakt deel uit van één van de vijf skeletten die gevonden zijn. 
Binnenkort gaan de tijdsloten open, houd deze pagina goed in de gaten.

Dino-activiteiten deze zomer

Als de Triceratops in de bieb staat is er héél veel te doen! Je kunt komen knutselen, we gaan natuurlijk voorlezen en er is zelfs een theatervoorstelling. De volledige programmering vind je via onderstaande knop. Meld je snel aan!

Naar de agenda van de Triceratops activiteiten

Over de Triceratops in de Bibliotheek Haarlem Centrum

Triceratops horridus, de onmiskenbare plantenetende dinosaurus, trekt onmiddellijk de aandacht! Met zijn drie imposante hoorns, kenmerkend nekschild, een gewicht van 5.500 kilogram en een lengte van bijna 10 meter, regeerden ze ongeveer 67 miljoen jaar geleden over de moerassen van Noord-Amerika. In Wyoming (Verenigde Staten) heeft Naturalis maar liefst vijf exemplaren bij elkaar ontdekt. Er werden meer dan 1.200 botten en botfragmenten opgegraven! Het onderzoek wijst uit dat het een opmerkelijke vondst is: het blijkt een complete kudde te zijn! Eén van deze Triceratops kun je vanaf 1 juli bewonderen in de Bibliotheek Haarlem Centrum.

Triceratops weetjes

Triceratops was een grote dinosaurus die leefde in een tijd dat er veel andere dino's waren, zoals de T. rex.

Weetjes over de Triceratops

Hoe spreek je Triceratops uit?

De Triceratops opgraving