De Buurtplaats

De Buurtplaats is een laagdrempeling aanbod voor bewoners in de wijk om een korte vraag te kunnen stellen, waarbij verschillende partners uit de wijk kunnen helpen.

De partners bestaan uit zowel betaalde krachten als vrijwilligers. Iedereen kan er terecht, er is voor iedereen een luisterend oor, en voor iedereen wordt passende hulp gezocht.

De Buurtplaats

De Buurtplaats is opgezet door reisliefhebber, kringloopverkenner en trotse moeder Manon Hoefman. Zij gelooft heilig in de kracht van samenwerking, en heeft vanuit die overtuiging gekozen om de Buurtplaats door de beginfase te leiden. ‘Het leven bestaat voor iedereen uit ups en downs en het is oké om hulp te vragen,’ vindt Manon. ‘Het antwoord hoeft niet altijd bij de grote instanties te liggen, en niet voor elke vraag hoeft een langdurig en ingewikkeld proces plaats te vinden.’ Na een jaar heeft de buurtplaats onder leiding van Manon al ruim 400 buurtbewoners geholpen met allerlei vragen over onder andere de belasting, werkgelegenheid en de gemeente.

Na een jaar trouwe dienst geeft Manon het stokje door aan sterke, gedreven familievrouw Saloua Bouzia. Zij is kinderwerker geweest en is nu actief als sociaal makelaar. Ook is ze bezig met vrouwenparticipatie en zet ze zich in om vrouwen in de buurt te coachen en in hun kracht te zetten. Samen met de Bibliotheek wil Saloua bouwen aan een zelfvoorzienende Buurtplaats, die een zo divers mogelijke groep mensen helpt.