Gery Tipt: Boeken om mee bezig te blijven deze zomer

Gepubliceerd op: 2 augustus 2024 15:12

Is jouw kind een echte boekenwurm? Of ben je blij met elke bladzijde die wordt gelezen? Ik geef je tips! Dit keer staan boeken centraal waarmee jij je niet gaat vervelen deze zomer!

Het is augustus, dus dat betekent zomervakantie. Ga jij met je gezin op vakantie of blijf je lekker thuis? Met een goed boek onder een parasol is altijd een goed idee. Maar ook als jouw kind geen lezer is valt er van alles te verzinnen. De blog staat deze keer vol met doe-boeken vol leuke ideeën. Wedden dat jullie je niet gaan vervelen deze zomer!

Lekker naar buiten

Zodra de zon schijnt, moet ik naar buiten. Wandelen in het bos, een stukje fietsen, naar een speeltuin of zwemmen in een meertje. Het maakt niet uit wat het is, als we maar buiten zijn. Maar met een kleine meid in huis die ’s middags nog slaapt lukken die uitstapjes niet altijd. Gelukkig heb ik een tuin en ook daar is van alles te doen met mijn dreumes en peuter. Het boek ‘Kids in en met de natuur’ van Elke Vanhouche staat vol spelletjes voor buiten. Mijn kinderen zijn bijvoorbeeld gek op de activiteit ‘Verven met water.’ Met een kwast en een bakje water maken mijn kinderen de mooiste tekeningen op de tegels. En het mooie is, de zon vervaagt de tekeningen heel snel, waardoor er altijd genoeg ruimte is om te blijven tekenen, zelfs in onze groene tuin.

Of toch binnen blijven...

Helaas zit het weer niet altijd mee, vooral dit jaar vroeg ik me vaak af of we nog echt zomer gaan krijgen. Een hele dag binnen zijn met kleine kinderen kan heel vermoeiend zijn, althans dat is mijn ervaring. Na een tijdje zijn kinderen uitgespeeld en voel je als ouder dat je ze moet vermaken. Moet jouw kind zijn of haar energie kwijt of zijn jouw doe-ideeën een beetje op? In deze boeken vind je heel veel spelletjes voor zowel binnen als buiten. Heb je een baby of een tiener in huis? Er zijn doe-boeken voor iedere leeftijd, dus er zit vast iets voor jullie tussen!

Lekker lezen kan altijd

Of het nu regent of dat ze zon schijnt, lezen kan altijd en overal. Een grote stapel boeken kan deze zomervakantie dan ook niet ontbreken in jullie huis. Is jouw kind nog op zoek naar een leuk boek? Onze jeugdpagina’s staan vol met boekentips voor alle leeftijden.

Is jouw kind geen boekenwurm en krijg jij je kind moeilijk aan het lezen? Probeer dan eens een wat anders. Wat dacht je van een zoekboek, een moppenboek of een boek vol weetjes over jullie vakantieland. Is jouw kind gek op gamen? Ga dan eens voor een waar escape boek. Door codes te kraken, en raadsels op te lossen puzzelen kinderen zich door het boek heen. Wat je ook doet en wat voor weer het wordt, maak er een mooie zomer van!

Over Gery

Hoi, ik ben Gery en werk als leesconsulent bij Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Ik kom veel op basisscholen waar ik samen met de leerkrachten het leesplezier van de leerlingen probeer te vergroten. Daarnaast lees ik heel veel voor bij de kinderopvang en ga ik met ouders in gesprek over het belang van voorlezen. Ook thuis lees ik veel voor aan mijn boekenwurmen van 1 jaar en 3 jaar. Niet alleen zij genieten hiervan, ook ik vind het heerlijk!