Boekentip: Daar waar de rivierkreeften zingen

Gepubliceerd op: 28 mei 2024 17:24

tip-daar-waar-de-rivierkreeften-zingen

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Romee, medewerker bij de Bibliotheek.

Kya Clark groeit op in haar eentje, afgesloten van de bewoonde wereld, in het moeras van North Carolina. Ze voelt zich hier thuis en leeft en leert van de natuur. Wanneer ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer één van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.

Natuurliefhebber

"Toen ik dit boek als tip kreeg van mijn moeder, was ik er direct erg nieuwsgierig naar. Ik heb het boek zelf in het Engels gelezen en het las echt heerlijk weg. Toen ik eenmaal begon, had ik hem binnen no-time uit! Daar waar de rivierkreeften zingen is een debuutroman en haar liefde voor de natuur komt overduidelijk naar voren in het boek. Ik ben zelf ook een groot natuurliefhebber, dus het verhaal sprak mij meteen aan."

Boordevol spanning en drama

"Wie heeft het gedaan? En wat is gebeurd? Je wil zó graag verder lezen om deze vragen te beantwoorden. Het boek zit boordevol spanning, mysterie, romantiek en drama. Het is een prachtig verhaal en leest heel erg makkelijk weg. Het boek laat goed zien hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn. Kya, de hoofdpersoon, maakt zoveel narigheid mee. En toch maakt ze er het beste van."

En welk boek ga je hierna lezen Romee?

"Ik ga nu House of Flame and Shadow lezen van Sarah J. Maas. Dit is het derde deel uit de Crescent City serie (genre: fantasy). Daarna stap ik denk ik weer even terug naar het Thriller genre met Silence of the lambs van Thomas Harris. Die heb ik al eerder gelezen maar die blijft goed!"