Boekentip: Thuis in Virgin River

Gepubliceerd op: 24 februari 2022 10:50

De boekentip van...

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Danique, content creator bij de Bibliotheek.

Virgin River

Melinda (of eigenlijk Mel, zoals ze vaker wordt genoemd in het boek) heeft een zware tijd achter de rug. Ze wil niets liever dan vluchten uit LA en bij het zien van een baan in Virgin River als verpleegkundige weet ze ook niet hoe snel ze die moet aannemen. Virgin River is echter wel iets anders dan ze had verwacht. Waar ze had verwacht dat het een gezellig knus dorpje zou zijn en ze zou verblijven in een lief boshutje, blijkt het bij aankomst eerder een vervallen schuur. En de mensen? Die zijn niet eens zo aardig tegen haar. Toch blijft ze, want ze wilde verandering en die krijgt ze nu.

Juist wat je nodig hebt

Het boek is simpel, een tikje (oké, soms heel erg) romantisch en misschien wat voorspelbaar. Maar soms is dat juist precies wat je nodig hebt. Je vliegt werkelijk door het verhaal heen en Robyn Carr schrijft zó beeldend dat ik meteen begreep waarom er een Netlix-serie van gemaakt is (even zoeken op ‘Virgin River’). Je leeft in het verhaal mee met Mel, voelt haar blijheid, angsten en verdriet en uiteraard hoop je op een fantastisch goed einde. Het is een boek dat je erbij pakt als je gek bent op romantische verhalen, of juist als je even iets luchtigs nodig hebt. Een aanrader!

Robyn Carr schrijft zó beeldend dat ik meteen begreep waarom er een Netlix-serie van gemaakt is

19 delen

Er zijn maar liefst 19 delen van deze serie uitgegeven. Hoe kun je 19 boeken schrijven over Mel? Wordt dat niet ongelooflijk saai? Gelukkig is dit niet het geval, want elk deel wordt weer verteld vanuit een ander personage in Virgin River. Zo blijven de boeken interessant, maak je nog steeds mee wat de oude personages doen en wil je zeker weten het volgende deel erbij pakken.