Boekentip: De vijf talen van de liefde

Gepubliceerd op: 12 maart 2024 15:53

Boekentip: De vijf talen van liefde

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Nelleke, teamleider lezen bij de Bibliotheek.

Mensen geven op verschillende manieren uiting aan hun liefde. Volgens Gary Chapman zijn er vijf algemene 'talen' van liefde. We kunnen onze liefde laten blijken – door het geven van het beste deel van onze tijd; – door bemoedigende woorden; – door cadeaus; – door hulpvaardigheid; – door lichamelijke aanraking. Een man heeft bijvoorbeeld behoefte aan bemoediging, maar zijn vrouw meent dat een extra lekkere maaltijd hem wel goed zal doen. Een vrouw hunkert wellicht naar tijd die haar man voor haar neemt, maar hij denkt dat een bos bloemen haar zal doen opfleuren. Soms spreekt onze partner een taal die wij niet begrijpen. Als de ene huwelijkspartner zich uitdrukt in een 'taal' die de ander niet verstaat, komt de liefde niet over. Elk mens heeft een eerste liefdestaal, een manier waarop hij of zij de liefde het best verstaat.

5 liefdestalen

"Ik las over dit boek in de LINDA en werd meteen nieuwsgierig. De essentie van dit boek is simpel. Er zijn 5 liefdestalen: samen zijn, cadeaus, dienstbaarheid, aanraking en positieve woorden. We hebben allemaal 1, misschien 2, talen nodig in een relatie om ons geliefd te blijven voelen. Hoe fijn ze allemaal ook zijn, we hebben ze niet allemaal echt nodig. Krijgen we uit bovenstaand rijtje niet dat wat we echt nodig hebben, dan 'lopen we leeg' in een relatie."

Nieuwe kijk op relaties

"Ik denk dat dit boek heel waardevol kan zijn voor veel mensen. Ik heb het boek in ieder geval met veel plezier gelezen! Het is een heel praktisch boek dat laat zien hoe je elkaar nog beter kan begrijpen. Het geeft een heel nieuwe kijk op relaties. Echte eyeopeners, zowel voor de relatie met je partner als die met je kinderen en je familie."

En welk boek ga je hierna lezen Nelleke?

De onzichtbaren van Frank Nellen staat op mijn verlanglijstje. Het boek krijgt veel goede recensies en hij is een oud-klasgenoot van mij, dus ben heel benieuwd!