Boekentip: Voordat je wist wie ik was

Gepubliceerd op: 25 juli 2024 16:44

voordat je wist wie ik was

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Wietske, HR manager bij de Bibliotheek.

Dit verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de vermoorde Alice. Toen ze op haar achttiende verjaardag aankwam in New York met niets meer dan 600 dollar cash en een gestolen camera, was Alice Lee op zoek naar een frisse start. Nu, een maand later, is ze het ongeïdentificeerde slachtoffer van een moord. Ook Ruby Jones probeert een nieuw leven te beginnen. Nadat ze de halve wereld over is gereisd voelt ze zich eenzamer dan ooit. Maar dan vindt ze het lichaam van Alice aan de oever van de Hudson. Ruby raakt gefascineerd door Alice en kan haar niet meer loslaten. Ze wil weten wie deze jonge vrouw is, en haar het einde geven dat ze verdient.

Spannende page turner

"Ik wandel graag door de bieb zonder van tevoren te weten welk boek ik wil lezen. De tekst op de achterkant sprak me aan, evenals de recensies die daarop vermeld stonden. Dat dit verhaal vanuit het perspectief van het overleden meisje wordt verteld vond ik heel origineel. Het gaat over hoe veel vrouwen worstelen met verwachtingen vanuit de maatschappij, eenzaamheid, hoop, liefde en (on)veiligheid. Beide vrouwen in dit boek doen dit op hun eigen manier en vanuit hun eigen achtergrond, maar tegelijkertijd zijn er ook veel overeenkomsten. Verder is het een heel spannende page turner!"

“Ik wil mijn naam terug. De naam die ik altijd heb gehad. Ik wil dat ze die gebruiken als ze het over mij hebben. Ik wil dat er in de nieuwsberichten wordt gezegd dat Alice Lee een jonge vrouw was die in New York woonde en die net haar eigen ik, haar eigen pad begon te ontdekken.” 

— Voordat je wist wie ik was