Het Voorleeshuisje

Het Voorleeshuisje

Het Voorleeshuisje is een voorlees- en activiteitenhuisje waar jonge kinderen kunnen luisteren, onderzoeken en hun fantasie de vrije loop laten gaan. Samen met jou!

Het huisje heeft een vast concept: een prentenboek, een decor en spelmogelijkheid. Het huisje staat in de Bibliotheek en je kunt hier gratis gebruik van maken als jij met je kind in de bieb bent!

Welk thema is er nu?

Het Voorleeshuisje staat in het thema van geschiedenis, het boek Tien kleine dino's sluit hier dus perfect op aan!

Voor wie is Het Voorleeshuisje?

Het Voorleeshuisje is vooral bedoeld voor jonge kinderen én hun ouders of verzorgers om gezellig samen dit kleinschalige avontuur aan te gaan. Zo staan er stoelen bij het huisje en kun je er samen met jouw kind voor gaan zitten. Om de paar maanden zal Het Voorleeshuisje aangepast worden met een nieuw thema en prentenboek.

Waarom is het goed om gebruik te maken van Het Voorleeshuisje?

Door Het Voorleeshuisje te gebruiken moedig je op een speelse manier de taalontwikkeling van jonge kinderen aan. Daarnaast heeft het huisje altijd een actueel thema. Door gebruik te maken van Het Voorleeshuisje leer je als ouder ook om op een andere manier met prentenboeken te werken. Zo kun je er thuis ook verder mee aan de slag!

Waar staat Het Voorleeshuisje?

Het Voorleeshuisje staat in de Bibliotheek Haarlem Centrum en in de Bibliotheek Hillegom.

  • Mike Brownlow | Simon Rickerty Tien kleine dino's

    Tien kleine dino’s gaan op stap als mama ligt te slapen. Onderweg komen ze grote dinosaurussen tegen, gemene planten en andere gevaren, waardoor elke keer een dino verdwijnt. Hoeveel blijven er nog over? Oblong prentenboek dat terugtelt vanaf tien, met grappige, felgekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

    Fictie

    Nederlands | 28 pagina's | Uitgeverij Memphis Belle, Hilversum | 2019

    Gedrukt boek