Thé Tjong-Khing

Boeken van Thé Tjong-Khing

Thé Tjong-Khing

Thé Tjong-Khing is één van Nederlands bekendste en meest geliefde kinderboekenillustratoren. Hij heeft zelfs driemaal de Gouden Penseel gewonnen! Ter gelegenheid van zijn negentigste verjaardag is er t/m 11 september 2023 de tentoonstelling 'Thé Tjong-Khing: 90 jaar jong' in het Verwey Museum Haarlem.

Prentenboeken van Thé Tjong-Khing

Wist je dat Khing zijn voornaam is?

Khing's naam bestaat uit drie delen: zijn achternaam (Thé); zijn generatienaam (Tjong) en zijn voornaam (Khing). De generatienaam is een gemeenschappelijke naam die alle zoons van dezelfde generatie delen. Het was de Chinese gewoonte om namen ook in die volgorde te gebruiken, dus: Thé Tjong-Khing en niet Khing Thé.

Stripverhalen van Thé Tjong-Khing

Taart

 • Thé Tjong-Khing Kunst met taart

  Als het schilderij van mevrouw Hond wordt gestolen, achtervolgen de dieren de dief. Zo komen ze in het museum terecht. Tekstloos (zoek)prentenboek met paginagrote kleurenillustraties waarin delen van bekende schilderijen zijn verwerkt. Herken je ze? Kennismaking met kunst voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Thé Tjong-Khing Verjaardag met taart

  Meneer Hond wil een taart maken voor de verjaardag van Konijntje. Steeds als hij bezig is, gaat er iets mis. Tekstloos prentenboek met gedetailleerde zoekplaten in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Thé Tjong-Khing Het grote taartenboek

  Bundel met drie verhalen over de taarten van meneer en mevrouw Hond. Tekstloos prentenboek met gedetailleerde zoekplaten in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Thé Tjong-Khing Taart voor iedereen

  Ga in dit prentenboek mee picknicken in het bos. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek