Winnaar Hebban Thrillerpijs 2024

Gepubliceerd op: 21 mei 2024 09:00

De Man met Duizend Gezichten van Lex Noteboom is uitgeroepen tot winnaar van de Hebban Thrillerpijs 2024. Op 20 mei is de lezersjuryprijs uitgereikt.

De vakjury heeft veel plezier beleefd aan het lezen van de shortlist. Bij alle boeken zijn lovende kritieken geuit maar het boek van Lex Noteboom stak er met kop en schouders bovenuit. De jury gaf aan dat deze thriller vooral verassend en vernieuwend geschreven is. Dit is de eerste keer dat de Hebban Thrillerprijs naar een debutant gaat.

De Hebban Thrillerprijs

De concurrenten voor het winnen van de vijfde editie van de Hebban Thrillerprijs waren Esther Verhoef, Angelique Haak, Bernice Berkleef en Sofie Delporte

De Hebban Thrillerprijs is geen publieksprijs maar een lezersjuryprijs, naar voorbeeld van de Hebban Debuutprijs. Zo'n honderd ervaren thrillerlezers lezen de boeken die op de longlist staan. Zij bepalen de shortlist die wordt gelezen door een professionele jury. De uitreiking gaat vooraf aan de Thiller Weken die in de aanloop van de zomer loopt.  

De Thriller Weken

Vanaf 1 t/m 19 juni beginnen de Thrillerweken. Tijdens deze weken vestigen boekenhandels en bibliotheken de aandacht op thrillers, whodunits en andere pageturners. De Thriller Weken is de opvolger van de Thriller Tiendaagse die lezerscommunity Hebban.nl sinds 2015 negen keer organiseerde. 

Shortlist