10x de leukste apps

apps

Uit het enorme aanbod aan apps is het soms lastig om een leuke én goede app te kiezen voor je kind. De mediacoaches van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland geven hun top 10 van apps voor kleintjes.

ScratchJr

Programmeren is het nieuwe lezen en schrijven! Met ScratchJr kunnen jonge kinderen (5-7 jaar) hun eigen interactieve verhalen en spellen programmeren. Daarbij leren ze problemen oplossen, projecten ontwerpen en zichzelf creatief uitdrukken met behulp van de computer.
Adviesleeftijd: 5 t/m 7 jaar
Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

Nijntje Educatieve spelletjes

In deze app vind je spelletjes om de intelligentie en het logisch redeneren te ontwikkelen en de concentratie te verbeteren. Samen met Nijntje en haar vrienden kan je kind 28 spelletjes doen binnen de app.
Adviesleeftijd: Vanaf 4 jaar
Prijs: iOS: Gratis | Google Play: Gratis

BookaBooka

De prentenboeken app vol leesplezier. Met meer dan 100 digitale prentenboeken in meer dan 20 verschillende talen zit er altijd wel iets leuk bij.
Adviesleeftijd: Vanaf 2 jaar
Prijs: iOS | Android | Microsoft: Gratis

Boet de Beer

Met Boet de Beer wordt gebruik gemaakt van augmented reality om de wereld uit het prentenboek virtueel tot leven te wekken. 
Adviesleeftijd: Vanaf 3 jaar
Prijs: iOS | Google Play: Gratis

Een verre reis

Een verre reis is een interactief kinderboek en luisterboek in één (voorgelezen door de auteur Toon Tellegen zelf). Je moet eenvoudige opdrachten uitvoeren om naar de volgende scène te gaan en de animaties leiden je door het verhaal. Er is een pauzeknop, zodat je in je eigen tempo kunt lezen. Deze app is meerdere malen bekroond als beste Kids App.
Adviesleeftijd: Vanaf 4 jaar
Prijs: iOS: € 1,19

DNA Play

DNA Play laat kinderen op een speelse manier kennis maken met DNA. DNA Play is kleurrijk en gebruiksvriendelijk. De game start met een klein zwart monstertje zonder lichaamsdelen. Door de juiste combinaties te maken van het DNA bouw je het monstertje zelf op.
Adviesleeftijd: Vanaf 3 jaar
Prijs: iOS | Google Play: € 3,49

Animatch

Animatch is een interactief memoryspel voor de allerkleinsten. Via dit spelletje leert je kind dierengeluiden herkennen en traint hij of zij zijn geheugen. Een echte topper voor je kinderen, want al die dierengeluiden ontdekken gaat gepaard met schattige dansjes!
Adviesleeftijd: Vanaf 4 jaar
Prijs: iOS | Google play: 0,99

Quiver

Met Quiver kan je kleurplaten tot leven brengen! De Quiver-app maakt leren leuk door fysieke kleuren te combineren met coole augmented reality-technologie om een ​​boeiende, leerzame en magische ervaring te creëren.
Adviesleeftijd: Vanaf 4 jaar
Prijs: iOS | Google Play: Gratis (in-app aankopen voor meer kleurpakketten €1,09 -
€4,49 per stuk)

Hopster Coding Safari

Van deze app kunnen kinderen heel veel leren. Onder anderen programmeren, ruimtelijk inzicht en vooruitdenken worden gestimuleerd in dit spel.
Adviesleeftijd: Vanaf 4 jaar
Prijs: iOS: gratis

Oh! The magic drawing app

Door middel van vormen kunnen kinderen allerlei verschillende dingen maken. Stap voor stap worden ze meegenomen in de mogelijkheden.
Adviesleeftijd: Vanaf 2 jaar
Prijs: iOS | Google Play: Gratis (in-app-aankopen €1,09 - €10,99 per stuk) 

Meer over de Week van mediawijsheid