Week van de Mediawijsheid

Voor kinderen | 2024

Week van de Mediawijsheid | Jeugd

Als kinderen actief zijn op social media krijgen ze te maken met veel reacties. Meestal zijn deze positief, maar soms ook negatief. Natuurlijk hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar er zijn grenzen. 

Minecraft in de bieb

  • do 16 nov Minecraft in de bieb Bekijk details

    Van 15:30 tot 17:00 | de Bibliotheek Heemstede

    Bouw jij de mooiste dingen in Minecraft? Ben je niet bang voor een challenge? Kom dan naar de Minecraft Challenge in de Bibliotheek! Wij zorgen voor de iPad om op te spelen, jij hoeft alleen nog maar je creativiteit mee te nemen.

Hoe ga je als ouder om met online pestgedrag?

foto van moeder met kind en telefoon

In onze digitale wereld zijn kinderen constant in contact met elkaar en kunnen ze vrijuit praten over allerlei onderwerpen. Maar wanneer gaat dit te ver?

Bekijk de tips

Wist je dat....

decoratieve afbeelding

Uit de peiling van Netwerk Mediawijsheid blijkt dat bijna twee derde van de Nederlanders wel eens gezien of ervaren heeft dat iemand onterecht online gekwetst werd. 

Lees meer van het onderzoek

Boekentips: van gamen tot vloggen

Dit zijn de allerleukste kinderapps!

foto van 2 kinderen op de bank en tablet

Een goede app vinden is lastig. Is de app veilig? Staan er geen gekke dingen in? Is hij geschikt voor de leeftijd? En het mooiste is natuurlijk als je kind er nog iets van leert.

Bekijk de mooiste apps

Wat doet online pesten met kinderen?

foto van meisje op telefoon onder dekens

Online communicatie is een groot onderdeel geworden van de digitale wereld waarin we leven. We chatten, delen en discussiëren over allerlei onderwerpen, maar soms gaat dit te ver.

Lees verder