De VoorleesExpress

Voor vrijwilligers en ouders

De Voorleesexpress

Heeft jouw kind een taalachterstand? Of vind je het zelf moeilijk om je kind te helpen met taal? Dan kan een vrijwilliger van de VoorleesExpress misschien helpen. Samen gaan jullie thuis voorlezen, praten en taalspelletjes doen.

Bekijk de video

Wat is de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress is er voor laagtaalvaardige ouders met kinderen van 3 tot en met 8 jaar die het moeilijk vinden om zelf de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren.

Een vrijwilliger van de VoorleesExpress komt 20 weken lang bij het gezin thuis om voor te lezen, te praten en taalspelletjes te doen.

Zo wordt de taalontwikkeling ondersteund en krijgen ouders hulp om taal en leesplezier een vaste plek te geven in het leven van alledag!

Meer informatie

Dit jaar komen bibliotheken, welzijnsorganisaties, scholen en peutercentra met de VoorleesExpress bij ruim 5.000 gezinnen.

Rol van ouders

meisje leest boek

Ouders zijn erg belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Kijk wat je zelf kunt doen én waar de VoorleesExpress jou bij kan helpen. 

Bekijk de video

Boekentips en taalspelletjes

meisje leest boek

Welke boeken zijn leuk om mee te oefenen en welke spelletjes kun je doen om zelf op een leuke manier aan de slag te gaan met taal en lezen?

Bekijk de tips

Een gezin aanmelden uit Haarlem of Zandvoort

Alleen de toeleider kan gezinnen aanmelden. Ben je nog geen toeleider? Neem contact op met Susanne Vrolijk via voorleesexpress@bibliotheekzuidkennemerland.nl

Meld hier een gezin aan

Trots op onze vrijwilligers

In de Bibliotheek werken ruim 150 vrijwilligers!

Zij zetten zich met hart en ziel in voor jong en oud: voor mensen die Nederlands leren, voor ouderen die hun smartphone willen leren gebruiken of voor gezinnen die meedoen aan de VoorleesExpress. 

Maak kennis met: Minke

Mensen het gevoel geven dat ze meedraaien in de samenleving: dat was de drijfveer van Minke Poppema om als vrijwilliger actief te worden voor de VoorleesExpress.

Lees verder

Contact Haarlem

Neem contact op met Susanne Vrolijk, projectleider VoorleesExpress Haarlem.

Stuur een e-mail

Contact Heemstede

Neem contact op met Els Boon, projectleider bij WIJ Heemstede.

Stuur een e-mail

Contact Hillegom

Neem contact op met de projectleider VoorleesExpress Hillegom.

Stuur een e-mail

Contact Bloemendaal

Neem contact op met Nicole Honingh, projectleider bij Welzijn Bloemendaal.

Stuur een e-mail

Contact Zandvoort

Neem contact op met Susanne Vrolijk, projectleider VoorleesExpress Zandvoort.

Stuur een e-mail