Nieuws

Het nieuws komt naar je toe. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Aanmelden

Resultaat 71 - 80 (van 80)

 • Winnaar Gouden Strop 2022 Bekijk details

  10 juni 2022

  Donderdagavond werd de winnaar van de Gouden Strop 2022 uitgereikt. De prijs werd uitgereikt tijdens de Avond van het spannende boek in Utrecht.

 • Thriller van het jaar 2022 Bekijk details

  7 juni 2022

  In de nieuwe Detective en Thrillergids hebben zeven boeken de hoogste waardering gekregen. Daaruit koos de jury de VN-Thriller van het Jaar.

 • Groene stap voor Bibliotheek aan Huis Bekijk details

  5 april 2022

  De Bibliotheek aan Huis, de dienst die zorgt dat mensen kunnen blijven lezen als ze niet meer zelf naar de Bibliotheek kunnen komen, is duurzamer geworden.

 • Selfservice: je kunt meer dan je denkt Bekijk details

  5 april 2022

  Wat is het verschil tussen fullservice en selfservice? Met het verruimen van de openingstijden in januari 2022 is de Bibliotheek nog toegankelijker geworden. Sommige vestigingen zoals Bloemendaal, Haarlem Noord en Haarlem Centrum, zijn zelfs met regelmaat open tot 20:00 uur ’s avonds!

 • Isabel wint voorleeswedstrijd Read2Me! Bekijk details

  22 maart 2022

  Isabel Peralta Schutte heeft woensdag 16 maart de voorleeswedstrijd Read2Me! Gewonnen met een fragment uit ‘De tunnel’. Het publiek en de jury was onder de indruk van de manier waarop zij het aangrijpende verhaal bracht. Ze wist het publiek te raken met het oorlogsverhaal van Anna Woltz.

 • Veilig online! Bekijk details

  22 maart 2022

  Online veiligheid is belangrijker dan ooit. Bij de Bibliotheek doen we er alles aan jouw gegevens zo veilig mogelijk te houden, maar zelf kan je ook een boel doen! Wij hebben een paar handige tips om veilig gebruik te maken van alle online services van de Bibliotheek.

 • Officieel moment voor VoorleesExpress Bekijk details

  8 maart 2022

  Na een projectperiode van drie jaar hebben Bibliotheek Zuid-Kennemerland en WIJ Heemstede de VoorleesExpress officieel opgenomen in het bestaande aanbod. Tijdens een officieel moment in De Luifel ondertekende de partijen de overeenkomst.

 • Bezoek het striptekenmuseum! Bekijk details

  4 januari 2022

  De striptekenwedstrijd tijdens de Kinderboekenweek is al even terug. De winnaars zijn bekend en de prijzen zijn uitgereikt, maar al die andere mooie verhalen dan? Omdat iedereen z’n best heeft gedaan, verdient iedereen een plekje in een museum.

 • Winnaars striptekenwedstrijd bekend Bekijk details

  20 december 2021

  Tijdens de Kinderboekenweek van 2021 konden kinderen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland deelnemen aan de striptekenwedstrijd. Stripmaker Alex van Koten heeft het eerste plaatje gemaakt en het was de taak om het verhaal af te maken. Dit werd in grote getalen gedaan, we kregen meer dan 150 striptekeningen binnen! Nu zijn de winnaars bekend.

 • Nova Leest door! Bekijk details

  8 januari 2021

  Nova Leest is een leesbevorderingsproject op het ROC Nova College. Een collectie boeken op school en fictie lezen in de klas.

Paginanavigatie