Jeugd & jongeren

Lekker lezen & leren

Meer collectie

De Bibliotheek voor jeugd & young adults

Zoek je inspiratie voor een leuk boek of wil je oefenen met leren lezen? Moet je voor school aan de slag of wil je nóg meer nieuwe dingen leren? Hier vind je alle informatie die voor jou handig is. 

Kijk bij jouw leeftijd voor leuke boeken & informatie

Gameboeken

kinderen lachen achter in de auto

Wat nou als je van gamen houdt, maar lezen ook erg leuk vindt? Dan ga je natuurlijk een gameboek lezen!

Bekijk ze allemaal

Prijswinnende jeugdboeken

wk voetbal

2023 was weer een heerlijk boekenjaar! De winnaars van prijzen als de Gouden Griffel en het Gouden Penseel en de Kinderjury zijn stuk voor stuk pareltjes. Ken je deze al?

Bekijk alle boeken hier

Engelse boeken

Misschien vindt je lezen in het Engels veel fijner dan een Nederlands boek. Gelukkig heeft de bieb deze boeken ook in de collectie.

Bekijk ze allemaal

BoekStartDag

Op zaterdag 1 juni, zondag 2 juni en woensdag 5 juni is het feest in onze bibliotheken! Kom je ook langs naar één van onze activiteiten? Hieronder kun je de bibliotheek selecteren waar je heen wil gaan.

Kom ook langs

Booktok

Ben je op zoek naar de boeken die je op BookTok voorbij ziet komen? Dan zit je hier goed! Hier vind je alle booktokboeken in onze collectie.

Naar jouw favoriet

'Programmamaker Lezen' Suzanne geeft tips

Moeilijke lezer of boekenworm? Ik geef tips over hoe je lezen voor je kind (nog) leuker maakt. Of minder vervelend; het is maar net wat je uitgangspunt is.

Lees alle blogs

Opgaan in het Voorleeshuisje

Heb jij dit houten huisje al zien staan in de Bibliotheek? Je kunt er samen met jouw kind gratis gebruik van maken! Wat het is, en waarom dit in de bieb staat lees je hier.

Lees meer

Laat je verrassen door de Jeugdwand

De jeugdwand is een plek waar kinderen gestimuleerd worden om nieuwsgierig te zijn. Open dus gerust alle deurtjes en laatjes.

Doe je mee?

Wat is er te doen?